Error: No articles to display

Portföy yönetimi müşterileri bireysel yatırım tercihlerine göre farklı portföy havuzlarına dahil edilebilirler. Her bir müşterinin bireysel tercihleri portföyünde bulunmasını/bulunmamasını istediği hisse senedi veya sektör detayına kadar tanımlanabilir. Benzer tercihleri olan müşterileri aynı havuza koymak gibi bir uygulamaya gerek kalmaksızın aynı havuz altında müşteri bazında farklı portföy içerik tercihleri tanımlanabilir (yatırım araçlarının ortalama, maksimum ve minimum oranlanması, BİST30-50-100 endekslere göre sınırlama, sektör ve hisse bazlı sınırlama vb.).

Bir portföy havuzunda istenildiği kadar müşteri bulundurulabilir ve  istenildiği kadar portföy yöneticisi aynı portföy havuzuna işlem yaparak ayrı ayrı raporlayabilir. S.P.K. mevzuatının gerektirdiği müşteri raporları üretilebilir.

Yatırım araçlarının   portföy hesabında bulunabileceği ortalama, minimum ve maksimum oranlar müşteri bazında tanımlanarak portföy yöneticisinin piyasa beklentilerine göre yönetmekte olduğu portföy havuzunu farklı açılardan izlemesi, bireysel müşteri tercihlerinin ve piyasa beklentilerinin portföy kompozisyonunu nasıl etkileyeceğini görmesi sağlanarak portföy yöneticisinin vereceği yatırım kararlarına önemli bir veri seti sağlanmış olur.

Müşteri tercihlerine göre işlem dağılımının farklı şekillerde (minimum, maksimum ve ortalama tercihlere göre, farklı işlem sıralarına göre, alış veya satışlardan başlayan genel dağılım ya da alışa satış, satışa alış şeklinde dağılım vb.) yapılabilir. Portföy emir iletim ekranı sayesinde anlık emir iletiminde tüm bu seçenekler dikkate alınarak işlemler gerçekleştirilir ve portföy havuzları gerçekleşen işlemler ve değişen piyasa fiyatları bilgileriyle güncellenir. Portföy yöneticisi yönettiği portföy havuzlarını gerçek zamanlı olarak izleyebilir.

Dönemsel olarak portföy yönetim ücreti kesilebilir. Bu ücretler muhasebeleştirmeksizin günlük olarak hesap bazında izlenebilir ve dönem sonunda hesaplara yansıtılabilir. Müşteri bazında tanımlanabilen benchmark'a göre portföy getirisi karşılaştırılarak müşteri bazında tanımlanabilen oranlarda hesaplara portföy yönetimi başarı primi olarak yansıtılabilir.

Detaylı bilgi için lütfen şirketimiz ile iletişime geçiniz.